Koning van de kaasschaaf - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Geert Jan Hahn - WaarBenJij.nu Koning van de kaasschaaf - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Geert Jan Hahn - WaarBenJij.nu

Koning van de kaasschaaf

Door: GJ

Blijf op de hoogte en volg Geert Jan

03 Juli 2009 | Verenigde Staten, New York

Good morning America! Wakker worden met als uitzicht het Empire State Building is toch hét teken dat je niet meer in Utrecht bent...

Ik vertoef momenteel in East Village, een wijk binnen Manhattan. Mijn eerste 'project' is de koning van de kaasschaaf. Wilbert, operationeel manager voor Boska USA.

Als een zombie waggelde ik gisteravond zijn appartement binnen. Hij vierde zijn 27ste verjaardag, maar moest dat doen met een onbekende journalist die al veertig uur geen slaap had verkregen, afgezien van een paar keer dommelen in het vliegtuig.

Toch heb ik gisteren nog redelijk overleefd. Wilbert moest gelijk aan het werk, nadat hij mij had opgepikt van Grand Central Terminal. Ik volgde hem als een ware fly on the wall, ook al had mijn 'plakgehalte' aan enige scherpte moeten inboeten. Daarna zijn we echter gaan eten en hebben we een aantal supermarkten en speciaalzaken bezocht, inclusief echte New Yorkse kaaskelders. 's Avonds hebben we een simpele doch prima pizza gegeten en een aanbod om te gaan stappen afgeslagen.

Wilbert blijkt een bevlogen jongen. Ik herken wel wat van hem in mijzelf: jong, ambitieus, wil alles doen en rent zich daarin wel eens voorbij. Maar dat heeft ook zo z'n charme.

Vandaag gingen we naar Westside Market, Wilbert wilde een klant over de streep trekken om kaasgereedschappen in zijn supermarkt op te nemen. Ondanks een afspraak was de eigenaar echter te druk met het eigenhandig verbouwen van de voorgevel...Ook dat is blijkbaar NY.

Op dit moment zitten we weer in zijn appartement. Het is officieel een vrije dag, omdat het morgen Independence Day is. Wilbert probeert desondanks te mailen. Het resultaat? Hij heeft wat werkafspraken bevestigd voor volgende week, als hij in LA, SF en Sacramanto op werkbezoek is. En we gaan vanavond naar een concert in Central Park en voor morgen heeft hij tickets geboekt voor een wedstrijd van de New York Yankees. Moet ook gebeuren.

• 03 Juli 2009 - 21:28

Walter :

klinkt als zwaar werk... ;-)
    goed bezig, geniet ervan!

• 04 Juli 2009 - 05:29

Julia:

Heee Geert-Jan!

Wat grappig dat je nu in New York bent.
    Ik ben juist gisteren na drie weken teruggekomen.
    Probeer nu van mijn jetlag af te komen.
    Veel plezier en geniet van The Forth of July!

xx Julia

• 04 Juli 2009 - 05:32

Julia:

typfoutje FOURTH

• 04 Juli 2009 - 08:43

Douglas Brouwers:

Hallo Geert Jan, Volgens mij gaat alles relaxed bij jou. Leuke schrijfstijl! Wij zijn benieuwd naar je verhalen en beelden. We zullen je volgen. Gr, D. D. & J

• 04 Juli 2009 - 09:12

Paulien:

zo je wordt goed opgevangen zeg!hopelijk niet meer te moe voor het concert

• 04 Juli 2009 - 16:16

Chantal: