Homo's meppen in Moskou - Reisverslag uit Moskou, Rusland van Geert Jan Hahn - WaarBenJij.nu Homo's meppen in Moskou - Reisverslag uit Moskou, Rusland van Geert Jan Hahn - WaarBenJij.nu

Homo's meppen in Moskou

Door: GJ

Blijf op de hoogte en volg Geert Jan

10 April 2010 | Rusland, Moskou

'Like a stranger in Moscow
We're talkin' danger' (MJ)

Toen ik gisteravond laat in Moskou arriveerde na een treinreis van acht uur(een belevenis op zich, aangezien de trip gepaard ging met wodka, kaas, worst en helaas ook Bl@f omdat een Russisch meisje blijkbaar 'Oktober' op haar MP3-speler had staan), wist ik nog niet wat mij dit weekend te wachten zou staan. Dat het vliegtuig met de Poolse president in Smolensk zou crashen. Dat het vandaag in Moskou de dag van de klokkentoren is, waardoor elke amateur erop los mag rammen. En dat de afgelopen nacht een bizarre ontknoping zou krijgen.

Goed, terug naar het begin, de aankomst in Moskou. En naar de basisvragen. Waarom dit weekend? Omdat oud-collega Remco T hier met een paar vrienden is neergedaald en ik dus iemands handje kan vasthouden om met deze metropool kennis te maken. Waar verblijf ik dan? In het riante optrekje van Emma, een Ierse, die hier werkt. En je moet je voorstellen: het appartement is zo relaxed dat ik op de rugleuning van de bank heb geslapen. En wat doe je allemaal? Nou, tot nu toe heb ik vanuit de taxi het Kremlin gezien, iets wat ik straks nog beter ga bekijken aangezien dat op loopafstand is.

Is dat het enige? Nee. Na om half twaalf aangekomen te zijn op het treinstation, reisde ik met de bomvrije metro richting naar de Christus Verlosser Kerk. Daar vlakbij - in een verlaten kunstzinnig atelier - was een feestje van W, een architect en vriend van Remco die vorig jaar na enkele jaren Moskou had verlaten maar en zijn tweede terugkomst vierde (ofzoiets).

Na prettig te zijn geintegreerd gingen we rond kwart voor drie richting een club. Naam? Geen idee. Het was op een soort verlaten en pauper industrieterrein. Dus geen hoge verwachtingen, afgezien van de enorme led-verlichting aan de buitenkant. Maar eenmaal binnen ging het Los met een terechte hoofdletter. In alle opzichten.

W is homo en schaamt zich daar niet voor. Hij danste met een Russische bekende van hem, wat uiteindelijk ontaardde in een dikke lebberpartij op de dansvloer. Niks mis mee, hooguit een beetje klef en over the top. Maar dat paste bij de tent.

Maar de lokale Rus / Moskoviet blijkt helaas ook nog over wat homofobe trekjes te beschikken. En dus kregen W en zijn aanwinst, die beiden volledig van de wereld waren door de drank, mot. Want tongende mannen, daar zijn ze in Rusland nog niet zo van gediend. De eerste keer bleef het bij wat duwen en trekken, maar de tweede keer ontstond er een vechtpartij, waarbij W een klap vlak boven z'n oor kreeg. Uiteindelijk kwam de bewaking - wel een beetje traag... - en de twee Russische ruziemakers werden uit de tent gezet. Dat deed echter niks af aan het dronkenschap van W, waardoor het nogal lang duurde voordat ook wij de club verlaten hadden. En waardoor het ' gevaar' bleef.

Eenmaal buiten zoenden W en de Rus weer naar hartelust. Wat twee Boris Berezoetski's ook door hadden die achter ons liepen. 'You fucking gay's. It's disgusting', zeiden ze in het Engels. 'You have to watch out. We are not that tolerant yet. ' Waarop ze zich fnuikend afvroegen wat ze moesten doen. 'You're ruining our proud Russian nation', zei Boris 1. Boris 2 viel hem lachend bij.'We should kill them'. Uit de naam van God.

Waarom er niks is gebeurd, is wellicht een wonder. We liepen een eindje over straat, en probeerden al zoekend naar een taxi het homoseksuele stelletje maar uit elkaar te houden. Hoe erg dat ook tegen je principes is / hoort te zijn.

Even dacht ik dat we het alsnog niet zouden overleven, omdat het in de taxi weer tot een zoenpartij kwam en ik het gevoel had dat de Mongoolse taxichauffeur dit dusdanig niet zou waarderen dat ie voor volk en vaderland tegen het Kremlin aan zou rijden.

Om zes uur rolden we ons bed / slaapbank / rugleuning in en op. Tot alle klokken om tien uur gingen luiden. Bim. Bam. Bom.

• 10 April 2010 - 09:36

M:

[sarcasm]dat ik op de rugleuning van de bank heb geslapen[/sarcasm]?

Gevaarlijk land, ze draaien er ook Bløf.

• 10 April 2010 - 09:40

Mirte:

Hihihihi. Blij toe dat je jouw rugleuning niet met hen hoefde te delen...

• 10 April 2010 - 09:40

Ivo:

Een Mongool als taxichauffeur zie je in Nederland niet zo vaak...

• 10 April 2010 - 15:28

Viola:

Haha

• 11 April 2010 - 16:04

Joris:

way to go..

• 12 April 2010 - 11:49

Mirte:

Mijn mailbox vond jouw titel dusdanig aanstootgevend dat de melding over dit bericht in mijn spam-box terecht was gekomen...